صنعت تولید لوله پلی اتیلن از 50 سال پیش پیشرفتهای زیادی در زمینه تولید انواع لوله و اتصالات پلی اتیلن داشته و توانسته است در بسیاری از صنایع از جمله آبیاری، آبرسانی و مخابرات، جایگزین لولههای فلزی، پی وی سی و سیمانی شود. ویژگیهایی چون استحکام، انعطافپذیری و روش نصب آسان این نوع لوله و اتصالات آن، نقش بسزایی در این پیشرفت داشتهاند. در ادامه در مورد لوله پلی اتیلن آبیاری و ویژگیهای متمایز آن توضیح میدهیم.
لوله پلی اتیلن آبیاری چیست؟
این نوع لوله با هدف استفاده بهینه از آب به کار برده میشود. این لولهها از لولههای آبرسانی اصلی انشعاب گرفته شده و برای آبیاری به روشهای مختلف به کار گرفته میشوند. طراحی لولههای پلی اتیلن آبیاری به گونهای است که منابع آبی را به بهترین شکل ممکن مدیریت میکند تا از هدر رفتن آب جلوگیری شود. لوله پلی اتیلن آبیاری به دلیل داشتن مزایا و ویژگیهایی از جمله هزینه راهاندازی پایین، وزن کم و غیر سمی بودن و تنوع در اندازه و سایز، توانسته است در بخش مدیریت منابع آبی کشاورزان نقش مهم و تاثیرگذاری ایفا کند.
لوله پلی اتیلن آبیاری به سرعت نصب و راهاندازی میشوند. این نوع لوله پلی اتیلن به دلیل خواص مکانیکی منحصر به فرد، بهترین و مقرون به صرفهترین گزینه برای استفاده در خطوط انتقال آب و آبیاری است.
بیشتر بخوانید:
لوله پلی اتیلن | خرید و ویژگی ها
جایگزین مناسب برای انواع لوله ها: لوله پلی اتیلن آبیاری
ویژگیهای لوله آبیاری
وزن کم: وزن بسیار کم و مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه
حمل و نقل راحت: بارگیری و حمل و نقل آسان
نصب راحت: نصب و راهاندازی سریع و آسان لولهها و اتصالات پلی اتیلنی
انعطافپذیری بالا: قدرت مانور بر روی مسیر نصب و انتقال پذیری راحت سیالات در داخل لوله
مقاومت بالا: عدم نیاز به پوشش و محافظ
تنوع در سایز و اندازه: تنوع در انواع محصولات برای مصارف گوناگون
کاربردهای مختلف لولههای پلی اتیلن آبیاری
لوله پلی اتیلن آبیاری پرکاربردترین لوله در سیستمهای آبیاری تحت فشار و آبیاری قطرهای است. این لولهها به دلیل مزایای ویژهای که دارند، در بسیاری از مزارع و گلخانهها مورد استفاده قرار میگیرند و در صنعت کشاورزی و سایر صنایع وابسته کاربرد ویژهای دارند
کاربرد لوله های پلی اتیلن آبیاری در کشاورزی و مزارع
لولههای پلی اتیلن به دلیل دارا بودن برخی ویژگیهایی مانند دفع سریع سموم و آفات، توزیع بهینه آب نسبت به سایر لولههای آبیاری کاربرد گستردهتری در کشاورزی دارد. همچنین دوام و مقاومت بسیار بالا در برابر عوامل محیطی، درصد خرابی کم و داشتن عمر طولانی باعث شده تا این لوله جایگزین بسیاری از لولههای آبیاری شود. یکی از مزیتهای مهم استفاده از لوله پلی اتیلن در کشاورزی این است که از تجمع رطوبت در مزارع و بروز بسیاری از بیماریهای خاص گل و گیاه مانند قارچ و آفات جلوگیری میکند. از این لولهها برای آبیاری به روشهای قطرهای و سیفیجات استفاده متعددی میشود
آبیاری قطرهای با لوله پلی اتیلن آبیاری
در آبیاری قطرهای آب با فشار کم و کنترل شده از نقاط مختلف مسیر لولهکشی شده خارج شده و به آرامی به پای گیاهان میرسد. استفاده از این نوع لوله آبیاری موجب میشود که بازدهی در این روش بیشتر شده و از هدررفت آب جلوگیری شود. از مهمترین مزایای این روش آبیاری میتوان به صرفهجویی بسیار زیاد در مصرف آب، جلوگیری از شست شدن کود و مواد مغذی اضافه شده به خاک، کاهش رشد علفهای هرز و... اشاره کرد.
آبیاری سیفی جات با لوله آبیاری
در آبیاری سیفیجات توجه به میزان عمق ریشه محصول و همچنین میزان آبی که در هر نوبت به محصول داده میشود بسیار مهم است. با روشهای آبیاری نوین و استفده از لولههای پلی اتیلن که قابلیت طراحی مسیر و انعطاف بالایی دارند، به راجتی میتوان آبیاری سیفیجات را به روش کنترل شده انجام داد و در عین مصرف کنترلشده آب، به بازدهی بالایی نیز دست یافت.
ادامه مطلب در لوله پلی اتیلن آبیاری
- ۰۱/۰۸/۲۲